Limetkový dort zpět

Ingredience:
rozdrcené kakaové sušenky200 gmáslo100 gkůra z 1 limetky dle chuti
želatina8 plátkůtvaroh750 gmoučkoý cukr100 g
vanilkový cukr20 glimetkový sirup150 mllimetková šťáva3 lžíce
smetana250 mldortové želé1 balíčeklimetkový sirup100 g
limetková kůra dle chutivoda150 ml
rozdrcené kakaové sušenky 200 g, máslo 100 g, kůra z 1 limetky dle chuti, želatina 8 plátků, tvaroh 750 g, moučkoý cukr 100 g, vanilkový cukr 20 g, limetkový sirup 150 ml, limetková šťáva 3 lžíce, smetana 250 ml, dortové želé 1 balíček, limetkový sirup 100 g, limetková kůra dle chuti, voda 150 ml

Příprava

Je tu jaro! Napadá mě tolik krásných jarních, osvěžujících receptů, o které bych se s vámi ráda podělila.

Nejlépe bych vám je prozradila všechny a hned, ale to nejde, a tak se prozatím budete muset smířit s tímto úžasným limetkovým dortem.

Pozor na želé, které je na dortu! Rádo při servírování padá

Sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a napěchujeme je na dno dortové formy.

Pečeme na 180°C asi 10 minut. Necháme vychladnout.

Smetanu vyšleháme do tuha. Smícháme tvaroh s cukry a vymícháme do hladka.

Přidáme kůru, šťávu z limetky a opět promícháme. 

Stěrkou do tvarohu zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.

Želatinu necháme nabobtnat dle návodu na sáčku, vyždímeme, a spolu s limetkovým sirupem na mírném ohni rozpustíme.

Nalijeme do tvarohu, důkladně zamícháme a lijeme do formy na vychladlý korpus.

Necháme hodinku tuhnout v ledničce.

Dortové želé, vodu, limetkový sirup a kůru přivedeme k varu. 

Necháme lehce vychladnout, a lijeme na dort. 

Opět necháme v ledničce asi hodinku.

Můžeme servírovat.

2016-04-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI