Ingredience: | |||||
hladká mouka | 600 g | moučkový cukr | 200 g | změklé máslo | 300 g |
vejce | 2 ks | uvařené žloutky | 2 ks | vanilkový lusk | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 lžička |
Linecké cukroví by o Vánocích nemělo chybět. Je to klasické cukroví, které k Vánocům prostě patří. Vyzkoušejte jej podle originálního rakouského receptu.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, najemno nastrouháme žloutek, nakrájíme máslo a přidáme semínka z vanilkového lusku. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.
Těsto rozválíme na plát široký 3 mm. Vykrajujeme kolečka. U poloviny koleček vykrojíme i střed. Klademe na plech vyložený pečicím papírem s nepříliš velkými mezerami. Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 165°C. Necháme vychladnout na roštu. Kolečka spojujeme pikantnější marmeládou. Necháme odležet alespoň 5 dnů.
Dobrou chuť!
Recept je na zhruba 150 kusů cukoví.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI