Linecké cukroví zpět

Ingredience:
hladká výběrová mouka470 gmoučkový cukr150 gvanilkový cukr1 balíček
Hera (já dávám na půl s máslem)310 gvejce1 kskůra z dobře očištěného citronu (lze vynechat) dle chuti
nejlépe rybízová marmeláda nebo jiná na spojení
hladká výběrová mouka 470 g, moučkový cukr 150 g, vanilkový cukr 1 balíček, Hera (já dávám na půl s máslem) 310 g, vejce 1 ks, kůra z dobře očištěného citronu (lze vynechat) dle chuti, nejlépe rybízová marmeláda nebo jiná na spojení

Příprava

Recepty na Vánoční cukroví není nikdy dost. Pokud jíte rádi slepované cukroví, jste na tom správném profilu.

Do velké, hluboké mísy dáme mouku a cukr. Dlaní utvoříme důlek do kterého přidáme vejce, na menší kousky pokrájený změklý tuk, kůru a vše dobře propracujeme. Těsto necháme chvíli odpočinout(v lednici lze i zabalené v mikrotenu několik dní, podle času).
Odpočinuté těsto rozdělíme na 4díly. Vál si mírně poprášíme moukou, váleček na těsto také a lehkým tlakem každý kus těsta rozválíme na tloušťku cca 4mm.
Vedle připraveného plátu si nasypeme trošku mouky, do které“máčíme“vykrajovátka a do těsta vytlačujeme námi oblíbené tvary. Příborovým nožem každý kousek podebereme, přeneseme na plech vyložený silikonovou podložkou, nebo pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do slabého zrůžovění, cca 8minut(každý podle své trouby, jak je zvyklý).
Hotové, vychladlé cukroví potřeme z jedné strany marmeládou a lehce přitiskneme druhý stejný díl.
Narovnáme do uzavíratelné nádoby a necháme uležet.
Moučkovým cukrem sypeme před podáváním. 

Toto těsto mám od své přítelkyně Pavlušky, když se v Bzenci učila na cukrářku.Používám ho již mnoho let a málokdy se mi stane, že se některý kousek rozlomí. S těstem se velice dobře pracuje.
Většinou se různá těsta zadělávají přímo na vále. Já je raději dělám v hluboké míse,tolik se kolem nenašpiní.

2014-11-27 Dezerty

Poznámka

počet porcí: z uvedených surovin je 1 kg těsta

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI