Těsto: | |||||
hladká mouka | 250 g | máslo | 150 g | cukr krupice | 60 g |
žloutek | 2 ks | nastrouhaná kůra z bio citronu | 1/2 lžíce | ||
Náplň: | |||||
rybíz | 200 g | rybízová marmeláda | 10 lžiček | cukr moučka | 100 g |
bílek | 2 ks |
Máte rádi linecké cukroví? Zkuste použít linecké těsto a připravit si něj skvělý dezert v podobě plněných košíčků.
Na vál nasypeme mouku, přidáme pokrájené máslo, cukr, kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Dáme do lednice asi na 1/2 hodiny odpočinout.
Pak vyválíme placku asi 2mm silnou a vykrájíme kolečka o průměru asi 12 cm. 10ti centimetrové formičky na dortíky vymažeme tukem a vložíme do nich vykrájené těsto. Uhladíme a přebytečné těsto odřízneme. Na dno každého koláčku dáme 1 lžičku rybízové marmelády, rozetřeme po dně a na to pak urovnáme rybíz.
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C asi na 10 minut - dokud těsto nezrůžoví. Zatím vyšleháme bílky, a když je sníh téměř hotový, přidáváme postupně moučkový cukr. Ušleháme tuhý sníh.
Koláčky vyndáme z trouby a dáme na ně vrstvu sněhu, který jsme si přendali do zdobícího sáčku. Vrátíme do trouby a dopečeme ještě asi 10 minut - dokud sníh nezrůžoví. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vyndáme z formiček a dozdobíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI