Ingredience: | |||||
mouka (špaldová typ 630 + 100g pohanková) | 210 g | žloutek | 1 ks | povolené máslo | 105 g |
třtinový cukr (namletý na moučku) | 51 g | pomerančová kůra z bio pomeranče | 1 lžička | šťáva z pomeranče | 1 lžička |
rybízová marmeláda | na slepování |
Druhým nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině je linecké. Lineckému se však u nás neřekne jinak než slepované. Nejlépe chutná s domácí rybízovou marmeládou, která tak říkajíc štípne. Nemusím mít strach, že by tento druh vánočního cukroví zůstal nedotknutý, protože pokud jde o rychlost, tak mizí doslova světelnou rychlostí.
V míse smícháme prosátou mouku, žloutek, povolené máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a šťávu a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 5-6 minut.
Po upečení necháme vychladnout a slepujeme rybízovou marmeládou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI