Ingredience: | |||||
špaldová hladká mouka | 1,5 hrnku | tmavýtřtinovýcukr | 1/2 hrnku | sojová mouka | 1 lžíce |
vinný kamen - případně 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů | 1 lžíce | rozpuštý kokosový olej | 1/2 hrnku | sojové či jiné rostlinné mléko | 1 hrnek |
kakao | 1 lžíce | lískové oříšky | hrst (1/2 hrnku) | vanilkový lusk | 1 ks |
Na čokoládu: | |||||
ropuštěný kokosový olej | 1/4 hrnku | kvalitní kakao | 2 - 3 lžíce | javorový sirup | 3 - 4 lžíce |
Muffiny ze špaldové mouky s domácí čokoládou a javorovým sirupem jsou prostě famózní.
Připravíme si všechny ingredience, lískové oříšky si umeleme tak, že v nich zůstane pár větších kousků a v míse vše smícháme dohromady. Kakaa můžete přidat i více, pokud chcete, aby měly muffiny tmavější barvu. V případě, že je těsto moc tuhé (některé mouky jsou hutnější), přidáme ještě trochu rostlinného mléka. Plníme do košíčků ze tří čtvrtin a pečeme na horký vzduch při 180° asi 20 minut. Mezitím si rozpustíme čtvrt hrnku kokosového oleje a vmícháme kakao. Každé kakao je jiné, takže je dobré ochutnat a pokud je chuť ještě moc olejová, přidáváme kakao, dokud nedocílíme spíše nahořklé chuti. Nakonec smícháme s javorovým sirupem a to už záleží na každém, jak moc sladkou čokoládu chce. Ale nebojte se toho, nakonec bude výsledek dokonalý! Pokud jsou muffiny moc ploché, palcem je shora trošku zmáčkneme a políváme tou výbornou čokoládou. Když to vydržíme, jíme až po vychladnutí. Ale to je spíš sci-fi :)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI