Lískooříškový krém zpět

Ingredience:
lískové oříšky2 hrnkymandlové mléko1 hrnekvanilkový lusk1 ks
kokosový olej v tuhém stavu4 lžícetmavý agáve sirup8 lžickakao6 lžic
sůl1/2 lžičky
lískové oříšky 2 hrnky, mandlové mléko 1 hrnek, vanilkový lusk 1 ks, kokosový olej v tuhém stavu 4 lžíce, tmavý agáve sirup 8 lžic, kakao 6 lžic, sůl 1/2 lžičky

Příprava

Tento lískooříškový krém jsem připravovala podle knihy "Sladká Rawmance". Je to vlastně taková zdravá domácí Nutella. Akorát, že Vám po něm nevystřelí hladina cukru do závratné výše a nemusíte se cítit provinile, když si dáte o pár lžic této dobroty navíc. Lískooříškový krém obsahuje zdravé tuky, živiny a je zcela bez konzervantů. A pokud rádi vyrábíte jedlé dárky, můžete ho přelít do malých skleniček s víčkem, ozdobit stuhou a darovat svým blízkým.

Odměřte si do misky kokosový olej ve ztuhlém stavu a dejte ho do vodní lázně rozpustit. Teplota nesmí přesáhnout 42 stupňů. Do mixéru nebo food processoru nasypte lískové oříšky a mixujte na maximální rychlost tak dlouho, než se z ořechů začne uvolňovat tuk. Občas robot vypněte a stěrkou seškrabte ořechy ze stěn. Mixujte dál, až se z ořechů stane olejovitá pasta. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a lžičkou z něj vyškrábněte jadérka, která přidejte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi. Vyšlehejte směs do jemného krému na maximální rychlost. Krém naservírujte do připravených sklenic, ozdobte sekanými ořechy a podávejte. 

2015-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI