Ingredience: | |||||
droždí | 15 g | cukr | 30 g | hladká mouka | 250 - 300 g |
mléko | 1/2 l | vejce | 1 ks | sůl | špetka |
citronová kůra | dle chuti | kysaná smetana | 1 kelímek | vanilkový cukr | dle chuti |
ovoce | na ozdobení |
Den můžete začít sladkou snídaní v podobě lívanečků, nebo si je dát po obědě jako dezert....
Droždí rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme a zakryté necháme kynout. Poté přidáme špetku soli, citronovou kůru, vejce, ostatní cukr, a střídavě mouku a mléko, dokud nám nevznikne těsto bez žmolků. Vzniklé těsto zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Pak tvoříme lívance a smažíme na lívanečníku. Kysanou smetanu osladíme vanilkovým cukrem. Můžeme ozdobit ovocem dle své chuti či možností. Z tohoto množství připravíte asi 10 lívanečků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI