Ingredience: | |||||
vlažné mléko | 350 ml | polohrubá mouka | 200 g | vejce | 2 ks |
droždí | 10 g (1/4 kostky) | cukr | 30 g | sůl | špetka |
kokosový olej | dle potřeby | nektarinka, hruška, med | dle chuti | strouhaný kokos a bílý jogurt | na ozdobení |
Oficiálně jsem se zamilovala do tohoto receptu na lívance.
Většinou nemám ráda sladké snídaně, ale tohle je výjimka všech výjimek a při každém soustu jsem si povzdechla nad tím, jak skvěle to chutná!
1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme cca 15 min bokem odpočívat.
2. Prosátou mouku nasypeme do mísy a k tomu přilijeme vykynutý kvásek.
3. Přidáme vejce, zbytek vlažného mléka a zbytek cukru. Malinko osolíme a mícháme dohladka.
4. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. (Já dávám mísu k topení)
5. Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje.
6. Naběračkou na ni naléváme vykynuté těsto a lívance smažíme z obou dvou stran dozlatova.
Na závěr dle vaší chuti a libosti ochuťte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI