Low carb makový dort zpět

Tmavá část (piškotová):
vejce (bílky a žloutky zvlášť)4 ksmletý mák100 gxylitol50 g
kypřící prášek1/2 lžičkyvanilka dle chutikakao1 lžíce
Světlá část (tvarohová):
vejce2 ksmletý mák100 gkokosová mouka50 g
xylitol50 gtučný tvaroh250 g
Krém:
tučný tvaroh1 ksjahody150 g
vejce (bílky a žloutky zvlášť) 4 ks, mletý mák 100 g, xylitol 50 g, kypřící prášek 1/2 lžičky, vanilka dle chuti, kakao 1 lžíce, vejce 2 ks, mletý mák 100 g, kokosová mouka 50 g, xylitol 50 g, tučný tvaroh 250 g, tučný tvaroh 1 ks, jahody 150 g

Příprava

Jednoduchá dvoubarevná paráda. Jsem milovnice máku. Teď v těhotenství obzvlášť. Tento dort jsou vlastně takové dva korpusy v jednom a dá se buď použít jen piškotové těsto a nebo tvarohové.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu (tu menší, pokud chceme vyšší dort) vyložíme pečícím papírem. Suroviny na světlý korpus promícháme a dáme do formy. Potřeme tvarohem a pokládáme jahodami.

Na tmavý korpus vše vyšleháme krom bílků a pak opatrně stěrkou zašleháme sníh a nalijeme na jahody. Pečeme cca 50 minut. 

TIP: Udělala jsem z másla, ořechů, mandlové mouka, kakaa a xylitolu žmolenku a tu jsem nasypala před pečením ještě na povrch dortu. Byl by ale skvělý potřený šlehačkou a dozdobený jahodami.

2018-03-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI