Tmavá část (piškotová): | |||||
vejce (bílky a žloutky zvlášť) | 4 ks | mletý mák | 100 g | xylitol | 50 g |
kypřící prášek | 1/2 lžičky | vanilka | dle chuti | kakao | 1 lžíce |
Světlá část (tvarohová): | |||||
vejce | 2 ks | mletý mák | 100 g | kokosová mouka | 50 g |
xylitol | 50 g | tučný tvaroh | 250 g | ||
Krém: | |||||
tučný tvaroh | 1 ks | jahody | 150 g |
Jednoduchá dvoubarevná paráda. Jsem milovnice máku. Teď v těhotenství obzvlášť. Tento dort jsou vlastně takové dva korpusy v jednom a dá se buď použít jen piškotové těsto a nebo tvarohové.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu (tu menší, pokud chceme vyšší dort) vyložíme pečícím papírem. Suroviny na světlý korpus promícháme a dáme do formy. Potřeme tvarohem a pokládáme jahodami.
Na tmavý korpus vše vyšleháme krom bílků a pak opatrně stěrkou zašleháme sníh a nalijeme na jahody. Pečeme cca 50 minut.
TIP: Udělala jsem z másla, ořechů, mandlové mouka, kakaa a xylitolu žmolenku a tu jsem nasypala před pečením ještě na povrch dortu. Byl by ale skvělý potřený šlehačkou a dozdobený jahodami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI