Korpus: | |||||
polohrubá mouka | 200 g | moučkový cukr | 250 g | máslo | 240 g |
vejce | 6 ks | kypřící prášek | 1/2 sáčku | kakao | 2 lžíce |
Krém: | |||||
máslo | 150 g | krupicový cukr | 70 g | rum | 5 lžic |
kakao | 2 lžíce | ||||
Na dozdobení: | |||||
ledové kaštany | 2- 3 tyčinky | bílá čokoláda | dle potřeby | strouhaný kokos (může být i barevný) | na obalení |
Velikost jednotlivých kousků záleží na vás - mohou být větší jako minidortíky nebo malé jako cukroví.
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme asi 15 minut - zkoušíme špejlí. Povrch má být pružný a suchý.
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a necháme odležet do druhého dne.
Potom vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na vás. Můžou být větší - jako minidortíky, ale i malé třeba jako cukroví.
Kolečka rozřízneme vodorovně zhruba v polovině.
Zbytky korpusu po vykrajování rozdrobíme do mísy, přidáme máslo, cukr, rum a kakao a vymícháme hladký krém. Krémem spojíme kolečka k sobě a potřeme i po obvodu. Pak obalíme v kokosu.
Kaštany i bílou čokoládu rozpustíme. Štětečkem nebo mašlovačkou potřeme povrch rozpuštěnými kaštany. Hned dokud je čokoláda tekutá do ní uděláme dvě kolečka bílou čokoládou a ostrou špejlí nebo párátkem uděláme čtyři vrypy od obvodu ke středu tak, aby vznikl jakoby květ macešky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI