Těsto: | |||||
žloutky | 5 ks | cukr krupice | 5 lžic | polohrubá mouka | 5 lžic |
mák (mletý nebo celý) | 3 lžíce | bílky utřené v tuhý sníh | 5 ks | kypřící prášek do pečiva | 1 balíček |
Náplň: | |||||
máslo | 250 g | mléko | 500 ml | cukr krupice | 2 lžíce |
vanilkový pudingový prášek | 2 balíčky | cukr moučka | 3 lžíce |
Krásný páteční podvečer přeji! Hurá, víkend je před námi a má být krásně slunečný, tak mám pro vás tip na dobrotu ke kávě, nebo čaji na terasu, co vy na to? Dnes jsem trochu experimentovala a dopadlo to na výbornou. Představuji vám luxusní makovou roládu s pudingovým krémem!
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Poté vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a poté přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva a mák. Pak pomalu ručně vmícháme do žloutkové směsi sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do růžova – já jsem pekla 7 minut. Po vyndání z trouby pár minut počkáme, aby odešla vařící pára, a ještě teplou roládu srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout.
Než nám roláda vychladne, tak si připravíme náplň. Z mléka, dvou lžic cukru krupice a vanilkových pudingových prášků si uvaříme hustý puding. Nezapomeneme na puding položit potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí škraloup. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s třemi lžícemi cukru moučka a pomalu přidáváme vychlazený puding. Vyšleháme v hladký krém. Teď již jen roládu roztočit, naplnit krémem a zatočit (při zatočení opatrně sundáváme pečící papír). Zbývající krém použijeme na zdobení rolády pomocí cukrářského sáčku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI