Těsto: | |||||
vejce | 4 ks | mletý mák + na posyp | 50 g | moučkový cukr | 120 g |
polohrubá mouka | 100 g | ||||
Náplň: | |||||
mascarpone | 500 g | smetana ke šlehání | 300 ml | cukr moučka | dle chuti |
zralé švestky | 6 - 8 ks |
Kombinace švestek a máku je prostě vynikající. Tak proč ne třeba maková roláda se švestkami.
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru (60g) do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme prosátou mouku a jemně namletý mák. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 12 minut
Připravíme si namočenou a vyždímanou utěrku, pečící papír a cukr krupici. Utěrku rozložíme, na ní položíme stejně velký kus pečícího papíru, který lehce posypeme cukrem.
Upečenou roládu položíme hořejškem na utěrku s papírem. Pečící papír, na kterém se roláda pekla, je teď nahoře. Opatrně ho stáhneme. Roládu srolujeme i s utěrkou. Necháme vychladnout.
Do mísy dáme mascarpone a přilijeme smetanu. Pomalu šleháme. Když se vše spojí, podle chuti přisladíme a zvýšíme otáčky na nejvyšší rychlost. Vyšleháme do tuha.
Švestky vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.
Vychladlou roládu rozbalíme a potřeme většinou krému (část si necháme na potření povrchu). Posypeme švestkami a srolujeme. Potřeme povrch zbytkem krému a posypeme namletým mákem. Můžeme dozdobit švestkami. Necháme vychladit - nejlépe přes noc.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI