Ingredience: | |||||
mletý mák | 100 g | hladká špaldová mouka | 200 g | vejce | 2 ks |
mléko (makové) | 100 ml | stévie | 25 kapek | jablko | 1 ks |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžíce | ||||
Krém: | |||||
Šmakoun - Švestka a skořice | 1 balení | bílý jogurt | 1 kelímek | mletá skořice | 1/2 lžičky |
pekanové ořechy | dle chuti |
Také patříte mezi ty z nás, kteří si k odpolední kávě rádi dopřejí dezert nebo zkrátka jen občas dostanou chuť na nějakou sladkou svačinku? Já teda rozhodně!!! Hrozně ráda mlsám a to více si užívám, když navíc mlsám něco, co mému tělu prospívá.
Tentokrát jsem při pečení použila Šmakouna, v dnešní době již velice oblíbený a rozšířený zdroj bílkoviny. Nekupuji ho nijak zvlášť často, ale jako zpestření stravy je skvělý. Jedná se o výrobek z vaječných bílků s minimálním obsahem tuků a vysokým procentem kvalitních bílkovin. V tomto receptu je použitý můj oblíbený Šmakoun s příchutí švestky a skořice, který je vynikající také samotný jako rychlá svačina. Můžete s ním ale vytvořit i skvělý krém, který se skvěle doplňuje s chutí máku a jablek a vytvoříte tak zákusek, který bude nejen skvěle vypadat, ale především skvěle chutnat...a co je úplně nejlepší, můžete si ho dopřát zcela bez výčitek!
Jablko nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou (já ji nechávám, ale pokud vám v receptech vadí, klidně jablko oloupejte) a v míse smícháme s vejci, mlékem a stévií. Důkladně rozmícháme, přisypeme mletý mák a na závěr lehce vmícháme špaldovou mouky smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto rozdělíme pomocí lžíce do formiček na muffiny cca do 2/3. Takto připravené košíčky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut. Každá trouba peče jinak, proto doporučuji cca po 10 minutách vyzkoušet propečenost těsto pomocí dřevěné špejle.
Mezitím, co se naše makové cupcaky pečou, připravíme si v rychlosti krém. Je to velice jednoduché. Šmakouna nakrájíme na menší kusy a vložíme společně s bílým jogurtem a skořicí do mixéru, kde vše společně několik minut mixujeme na hladký krém.
Po upečení necháme koláčky vychladnout a potom je pomocí cukrářského sáčku ozdobíme skořicovým krémem. Makové cupcaky a skořice se skvěle doplňují s pekanovými ořechy, které položíme na krém.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI