Ingredience: | |||||
jemná špaldová mouka | 225 g | mletý mák | 100 g | cukr krupice | 100 - 150 g |
celé vejcec | 1 ks | práše do pečiva | 1 ks | olej | 130 ml |
bílý jogurt | 150 ml | mléko | 150 ml | marmeláda (višňová) | 1 lžíce |
Máte rádi mák? Tak šup na tento recept.
Mák setý je bylinou. Odvar z makovic se často používat jako tišící prostředek. Dnes se z máku extrahují účinné složky pro farmaceutické prostředky. Kodein - používaný při silných záchvatech kašle a Morfin. Mák obsahuje spolu se sezamem nejvíce vápníku ze všech potravin a dále je doporučován všem lidem, kteří mají překyselený organismus, protože je silně zásaditý. Mák se také používá při poruchách nespavosti a pro zklidnění.
Výše uvedené ingredience dáme do misky a vymícháme v hladké těsto.
Připravené těsto plníme do libovolných formiček a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 - 25 minut.
Jakmile máme bábovičky upečené, můžete ještě na závěr dle libosti pocukrovat.
Z uvedených surovin připravíte cca 18 - 20 muffinků/mini báboviček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI