Ingredience: | |||||
rýžová moouka | 1 hrnek | pohankové vločky | 1 hrnek | kukuřičná mouka | 0,5 hrnku |
kypřící prášek bez fosfátů | 1 lžíce | mletý mák | 1 hrnek | jemně sekané ořechy | 34 hrnku |
banán | 1 ks | bio slunečnicový olej | 1,5 dcl | tofu | 1 ks |
rostlinné mléko | 1 hrnek | rozinky a brusinky | dle chuti |
Milí vesmírňáci, tento koláč byl opravdu vynikající, křehký, vláčný a plný výborného máku. Je přirozeně bezlepkový ze samých hodnotných surovin a také veganský, čímž vyzařuje náklonnost k přírodě.
Kdykoliv uvádím nějaký recept, samozřejmě je na Vás, jak si ho upravíte podle své chuti a také surovin, které máte, či nemáte doma. Když jsem v kuchyni, prožívám stavy úplné vnitřní tichosti, pak mé ruce samy sahají po ingrediencích, které jsou pro výsledek nejlepší. Nechám skrze sebe hovořit energii tvoření.
Pokud i Vy máte tuto potřebu, nechat skrze sebe proudit tvořivou energii a také lásku k plodinám, zkoušejte, pečte, vařte, je to krásné.
Opět použijeme zvlášť dvě mísy. V jedné míse rozmačkáme vidličkou banán, přilijeme olej. V mixéru rozmixujeme tofu s jedním hrnkem mléka a přidáme k banánu. V druhé míse smícháme mouky s práškem do pečiva a tuto směs smícháme s "vlhkou". Měla by být středně hustá. Zapneme troubu na 170°C. Do těsta přidáme ořechy, brusinky a rozinky. Pokud je těsto příliš hutné, přidáme trochu mléka nebo vody. Vlijeme do pekáče a ozdobíme dle fantazie, já použila banán a semínka.
Pečeme asi 40 minut. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI