Ingredience: | |||||
vejce | 1 ks | cukr krupice | 190 g | mletý mák | 80 g |
polohrubá mouka | 130 g | mléko | 250 ml | vanilka | dle chuti |
prášek do pečiva | 1 ks | ||||
Citronová poleva: | |||||
moučkový cukr | 100 g | citronová šťáva | 1 lžíce | horká voda | 1 lžíce |
Tento recept je velmi jednoduchý. Nebudete potřebovat žádný šlehač a vystačíte si jen s jednou mísou, formou na pečení, metličkou a možná i stěrkou.
Předehřejte si troubu na 150°C a vymazanou formu (biskupský chlebíček) vysypanou polohrubou mouku dejte vychladit do lednice.
Veškeré tekuté ingredience smíchejte v míse dohromady a poté přidejte i ten zbytek. Metličkou dobře promíchejte. Nechte 5 minut stát a znova promíchejte.
Teď už jen stačí přelít těsto do formy a dát na 35 minut péct.
Pokud byste chtěli mít formu plnou až po okraj (velikost toastového chleba), tak zdvojnásobte dávku.
Jakmile poleva zaschne, tak můžete makovec krájet a podávat.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI