Makovec s rybízem zpět

Ingredience:
vejce4 kskrupicový cukr260 gvanilkový cukr1 sáček
rozpuštěné máslo180 golivový olej100 mlmléko150 ml
hladká mouka400 gkypřící prášek2 lžičkysůl špetka
kůra z citronu1 ksmletý mák50 gčerný rybíz300 g
červený rybíz150 g
vejce 4 ks, krupicový cukr 260 g, vanilkový cukr 1 sáček, rozpuštěné máslo 180 g, olivový olej 100 ml, mléko 150 ml, hladká mouka 400 g, kypřící prášek 2 lžičky, sůl špetka, kůra z citronu 1 ks, mletý mák 50 g, černý rybíz 300 g, červený rybíz 150 g

Příprava

Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu. 

V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience. V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem. Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem. Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.

Dobrou chuť.

2013-11-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI