Ingredience: | |||||
vejce | 4 ks | krupicový cukr | 260 g | vanilkový cukr | 1 sáček |
rozpuštěné máslo | 180 g | olivový olej | 100 ml | mléko | 150 ml |
hladká mouka | 400 g | kypřící prášek | 2 lžičky | sůl | špetka |
kůra z citronu | 1 ks | mletý mák | 50 g | černý rybíz | 300 g |
červený rybíz | 150 g |
Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu.
V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience. V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem. Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem. Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI