Makovec z bulguru zpět

Ingredience:
mletý mák200 gpšeničný bulgur200 gvejce4 ks
třtinový cukr nebo fruktóza50 gmed2 lžíceskořice1 lžička
mletý hřebíček1/2 lžičkyslunečnicový olej4 lžícecitronová šťáva pár kapek
mořská sůl špetka
mletý mák 200 g, pšeničný bulgur 200 g, vejce 4 ks, třtinový cukr nebo fruktóza 50 g, med 2 lžíce, skořice 1 lžička, mletý hřebíček 1/2 lžičky, slunečnicový olej 4 lžíce, citronová šťáva pár kapek, mořská sůl špetka

Příprava

Bulgur díky obsahu vlákniny a minerálů je v Česku čím dál více oblíbený. Můžete ho použít na různé placičky, do omáček, salátů a třeba i na tento zdravý dezert pro děti.

Propláchneme bulgur a dáme ho vařit do osolené vody. Vody dáme dvakrát víc než bulguru, já nechám 2 minuty vařit a dalších 20 minut dojít pod poklicí.
Smícháme žloutky, med a cukr + asi 3 polévkové lžíce studené vody. Přimícháme olej, mák, skořici, hřebíček a citronovou šťávu.
Přidáme bulgur a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Pečeme při teplotě cca 160-180 stupňů a asi 30 minut.

Poznámka: Uvařený bulgur můžeme ještě před zapracováním do těsta rozmixovat do jemnější konzistence. Nevadí-li nám však zrnitější struktura makovce, není to nutné.

2015-05-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI