Ingredience (6 šneků): | |||||
změklé máslo | 40 g | cukr krystal | 1 lžíce | sůl | špetka |
skořice | 1/2 lžičky | vlažné mléko | 125 ml | čerstvé kvasnice | 12 g |
jemná špaldová mouka (nebo hladká) | 230 g | ||||
Maková náplň: | |||||
mletý mák | dle potřeby | mléko | dle potřeby | cukr/med | dle chuti |
Na potření: | |||||
žloutek se lžící mléka - vyšlehat | 1 ks | posekané oříšky | 2 lžíce |
Nedělní snídaně si zaslouží něco nového, možní i trochu hříšku. Upečeno v noci ze soboty na neděli.
Vyhněteme těsto a necháme na teplém místě 40 minut kynout.
Připravíme si náplň.
Když je těsto vykynuté, vyválejte z něj obdélník o rozměrech asi 20 x 30 cm a rozetřete na něj náplň.
Těsto přeložte jako dopis, aby na sobě ležely tři vrstvy.
Nakrájejte na proužky as 2 cm široké, krájejte z užšího konce.
Každý kousek těsta zatočte kolem prstů do podoby uzlu tak, aby konce byly schovány dole.
Nechejte všechny šneky kynout ještě 20 minut.
Potřete je vyšlehaným žloutkem a s mlékem a posypte sekanými oříšky.
Troubu předehřejte na 250 stupňů a naspod trouby dejte malý hrnec s vodou (kvůli páře).
Pečte asi 13 - 15 minut na 180 stupňů, záleží na jejich velikosti.
Nechte zchladnout na mřížce a lehce pocukrujte.
Podávejte se sklenicí kefíru nebo s miskou jogurtu či skyru.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI