Makový koláč se švestkami zpět

Ingredience:
vejce6 - 7 kspanela či jiné sladidlo170 gmed1 lžíce
špaldová mouka jemně mletá300 gkypřící prášek bez fosfátů1 ksvoda100 ml
České Ghíčko bio, máslo, Alsan či jiný tuk1 lžícemletý mák3 lžícešvestkycca 10 - 12 ks
Drobenka:
tuk1 lžícenamletá panela3 lžíehrubá špaldová mouka1 a 1/2 lžíce
vejce 6 - 7 ks, panela či jiné sladidlo 170 g, med 1 lžíce, špaldová mouka jemně mletá 300 g, kypřící prášek bez fosfátů 1 ks, voda 100 ml, České Ghíčko bio, máslo, Alsan či jiný tuk 1 lžíce, mletý mák 3 lžíce, švestky cca 10 - 12 ks, tuk 1 lžíce, namletá panela 3 lžíe, hrubá špaldová mouka 1 a 1/2 lžíce

Příprava

Sešlo se mi trošku víc měkkých švestek a teď u nás frčí mák ve velkém. Toto je takový ten typický moučník, kterým nejde nic pokazit. Odpoledne se tu zastavili moji rodiče a koláč jim velmi chutnal. Každý jsme si ukrojili pořádný kousek k ledové kávě, jen tak tak zbylo pro kluky na druhý de na sváču, no asi budeme muset koupit větší formy. Tomášek jen křičel: "Maminko schovej mi ještě...".

Příprav je velmi snadná. Do šlehací nádoby rozklepneme vejce, přidáme sladidlo  med. Vše společně našleháme, následně vmícháme tuk a pak již jen ručně metlou všleháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a mákem, střídavě přiléváme vodu. 

Do tukem vymazané a moukou vysypané formy nalijeme připravené těsto, omyjeme a vypeckujeme švestky, pokrájíme je, nandáme do těsta a můžeme přidat drobenku. Moučník pečeme na 180°C přibližně 45 minut. Necháme důkladně vychladnout. 

Přeji příjemné mlsání.

2018-09-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI