Piškot: | |||||
vejce | 5 ks | sůl | špetka | cukr krupice | 5 lžic |
polohrubá mouka | 5 lžic | kakao | 2 lžíce | ||
Krém: | |||||
ricotta | 250 g | smetana ke šlehání | 250 ml | zakysaná smetana | 100 g |
moučkový cukr | 100 g | želatina v plátcích | 1 balení | mražené maliny | 1 větší hrnek |
malinová marmeláda | dle chuti | kakao v prášku | dle chuti |
Málo těsta a lahodná chuť krému spolu s malinami dodá tomuto moučníku punc nevšednosti.
Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do bílé pěny. Přidáme mouku, kakao a nakonec vmícháme sníh.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (cca35x25cm) a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 12 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení opatrně stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.
Želatinu připravíme podle návodu.
Smetanu ke šlahání vyšleháme do husta. Přimícháme ricottu, zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a nakonec rozmražené maliny.
Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády a rozetřeme krém.
Necháme ztuhnout v lednici (nejlépe do druhého dne).
Před podáváním posypeme práškovým kakaem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI