Bylo to kdysi dávno, co jsem v zápalu tvořivosti koupila malinové pyré. Plna odhodlání jsem chtěla temperovat čokoládu a následně pralinky plnit lahodným malinovým krémem. Léta (týdny) ubíhala (y) a žádné temperování se nekonalo. Už všichni věřili, že bude pyré vyhozeno, když v tom jsem objevila tento recept! Recept pro lenošné lidi. :D Žádné temperování ani vylévání a vyklepávání forem. Jen lahodná malinová chuť obalená silnou vrstvou kvalitní čokolády.
Maliny rozmixujeme a přes sítko zbavíme malinovou kaši zrníček. K šťávě přidáme čtyři lžíce cukru a necháme probublat a následně vychladit. Smetanu krátce povaříme a přelijeme jí nalámanou čokoládu v míse a mícháme. Podle potřeby můžeme ještě přihřát v mikrovlnce. Směs musí být hladká. Vznikne nám čokoládová ganache, do které přidáme javorový sirup a malinové pyré. Dáme ztuhnout alespoň na 3 hodiny do ledničky. Z hmoty tvarujeme kuličky, které namáčíme do rozpuštěné čokolády. Můžeme ozdobit kouskem brusinky.
A to by snad ani nebyla pohádka, kdyby všichni nejedli šťastně až navěky. :)