Ingredience: | |||||
vejce | 6 ks | cukr krupice | 150 g | hladká mouka | 100 g |
kakao (případně potravinářská barva či cokoli jiného vhodného pro barvení těsta) | 1 lžíce | banán, jahody | dle potřeby | ||
Náplň: | |||||
šlehačka | 1 kelímek | cukr | dle chuti | kousky čokolády | dle chuti |
ztužovač | dle potřeby |
S receptem na tuto roládu jsem se inspirovala u Moniky Brýdové.
Nejdříve je potřeba udělat barevnou část těsta, kterou budeme malovat ornamenty. Tu připravíme z jednoho vejce, do kterého postupně zašleháme asi dvě lžíce cukru a čtyři lžíce mouky. Je potřeba, aby výsledné těstíčko mělo podobnou konzistenci, jako třeba bílek, se kterým se malují perníčky, proto přidáváme postupně, dokud není výsledek správný. Toto těsto si můžeme obarvit potravinářskými barvami nebo kakaem (v tom případě ubereme lžíci mouky a nahradíme ji stejným množstvím kakaa). Těsto nalijeme do sáčku, kterému ustříhneme růžek a na pečící papír malujeme ornamenty. Je dobré nechat vzor po domalování na chvíli ztuhnout v ledničce nebo mrazáku, ale není to úplně nezbytné, pokud bude mít správnou hustotu. Poté si smícháme zbylé suroviny na piškotový korpus, který nalijeme na nakreslený vzor. Pečeme asi 10 minut při 180°C. Roládu není nutné balit ještě zatepla, můžeme ji nechat vychladnout a i přesto půjde krásně srolovat.
Do části rolády jsem zabalila banán, do druhé části jahody. Jako náplň jsem použila šlehačku, kterou jsem přisladila, vylepšila kousky čokolády a její hustotu jsem pojistila ztužovačem. Stejně tak si umím představit třeba čokoládový a tvarohový krém nebo náplň z mascarpone či ricotty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI