Těsto: | |||||
špaldová mouka (na koláče a sušenky) | 200 g | mleté lískové ořechy | 120 g | máslo | 100 g |
třtinový moučkový cukr | 60 g | vejce | 1 ks | ||
Krém: | |||||
mléko | 200 ml | máslo | 100 g | pudink | 1 sáček |
med | 1 lžíce |
Každý z nás má určitě nejradši cukroví od maminky. Jsme na něj zvyklí celý život a chutná prostě nejlíp ze všech!
Každoročně jsem se snažila tradičně o mamčino cukroví, ale třeba u lineckého jsem se vždycky šíleně vztekala, protože mi nešlo - to uměla prostě jen mamka a nikdo jiný.
Postupem času jsem přecházela do té zdravější podoby a hledala i jiné recepty, které mi vyhovují víc, než ta "nezdravá" klasika, ale k mamčiným receptům se vždycky ráda vracím.
Zrovna na ořechy jsem využila její recept, jen jsem si ho upravila podle svého, a jelikož sama mamka přechází na zdravější verze všeho možného, tak věřím, že se sama ráda inspiruje.
Nameleme si ořechy na jemno Můžeme si je předem opražit na pánvi, bychom se zbavili slupek.
Smícháme suché surovin a následně k nim přidáme ty mokré.
Vytvoříme hladké těsto, které necháme aspoň hodinku odpočívat v lednici.
Pak už jen plníme formičky, které skládáme na plech a pečeme na 160°C přibližně 10 minut.
Krém si vytvoříme tak, že uvaříme pudink - příchuť si zvolte dle svého, já zvolila Caffé Latté. Tímto krémem se také chystám plnit vosí hnízda.
Do uvařeného, vychladlého pudinku vmícháme máslo s medem.
Až nám řádně vychladnou jak ořechy, tak krém, můžeme začít plnit a necháme je pár dní uležet, než se do nich pustíme.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI