Mandlove Barfi (bezvaječné) zpět

Ingredience:
mandle200 gmlieko16 lyžiccukor200 ml
voda100 mlpodrvené kardamomová semienka troška
mandle 200 g, mlieko 16 lyžic, cukor 200 ml, voda 100 ml, podrvené kardamomová semienka troška

Příprava

Barfi mozete aj zabalit do peknej skatulky a darovat ako darcek, ale pozor: tato indicka cukrovinka je velmi sladka (tak ako vsetky indicke sladkosti) a nie kazdemu zachuti.

Do maleho hrnceka dame zovriet vodu. Ked sa zacne varit, vhodime do nej mandle a hned zasa vyberieme na tanier. Ihned osupeme. 

Mandle dame do mixera s mliekom rozmixujeme na pastu. Odlozime si ju bokom. 

V hrnci (s ktorym mame skusenost, ze v nom neprihara) zhrievame cukor a vodu. Najprv oboje privedieme do varu, potom ohen zmiernime a zhrievame do vtedy, kym nam nevznikne hustejsi sirup. 

Potom pridame mandlovu pastu a dobre premiesame. Pridanim mandlovej pasti nam cukrovy sirup trocha zredne. Stale premiesavame na slabom ohni. Ku konci pridame podrvene semienka kardamomu. Miesame az kym sa cela hmota nespoji.

Hotovu zmes rozotrieme na pekacik alebo tacku s vyssim okrajom a vrch uhladime. Ulozime do chladnicky minimalne na 6 hodin. Vychladene a stuhnute barfi nakrajame na kocky a mozeme podavat.

2013-12-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI