Mandlové kostičky zpět

Těsto:
mletá skořice špetkamandlová mouka nebo jemně mleté mandle150 grostlinný tuk110 g
hladká mouka150 gžloutek1 kscukr moučka50 g
mandlová tresť dle chutiprášek do pečiva1/4 balíčku
Krém:
máslo250 gcukr7 lžicholandské kakao CARLA2 lžíce
mandlová moučka nebo jemně mleté mandle4 lžíce
mletá skořice špetka, mandlová mouka nebo jemně mleté mandle 150 g, rostlinný tuk 110 g, hladká mouka 150 g, žloutek 1 ks, cukr moučka 50 g, mandlová tresť dle chuti, prášek do pečiva 1/4 balíčku, máslo 250 g, cukr 7 lžic, holandské kakao CARLA 2 lžíce, mandlová moučka nebo jemně mleté mandle 4 lžíce

Příprava

Dnes vám přináším velmi jemné a křehké mandlové cukrovíčko. Pro nás dospělé s perličkami a pro děti s podkovami a čuníkama.

Z uvedených surovin si připravíme těsto, ze kterého vykrajujeme požadované tvary. Dáme péct do trouby do zlatova.

Upečené kostičky potíráme slepujeme krémem. 

Potíráme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku. Používám čokoládu na vaření 44% od české čokoládovny CARLA Chocolate
Na ozdobu použijeme kupované cukrářské zdobení, kuličky, nebo perleťový máček. Cukrové stříkané ozdoby používám od českého výrobce Cukrářské zdobení Richard Fagoš.

2016-12-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI