Ingredience (cca 40 kusů): | |||||
bezlepková směs Jizerka zelená | 130 g | povolený tuk (použil jsem rostlinný Prominnea) | 100 g | třtinový cukr (moučka) | 40 g |
pomixované mandle | 50 g | moučkový cukr + vanilkový cukr | na obalení nebo poprášení |
Hledáte-li cukroví, co se vám doslova rozplyne na jazyku, jsou tu pro vás mandlové kytičky. Je to cukroví, které je úžasně křehké a o to více lahodnější. Tyto mandlové kytičky představují další kousek v letošním bezlepkovém cukroví a jsem ráda, že jsem je upekla, protože je příští rok budu určitě péci znova.
V míse smícháme Jizerku, povolený tuk, třtinový cukr, pomixované mandle a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který uložíme do lednice (ideální je přes noc). Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme pomocí vykrajovátka námi zvolený tvar. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 - 9 minut.
Po upečení necháme zchladnout a buď obalujeme ve směsi cukru nebo jen poprášíme a nebo necháme jen tak.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI