Mandlové lístky (tuiles aux amandes en poudre) zpět

Ingredience (cca 1 plech menších sušenek):
prosátá hladká mouka20 gmandlová mouka30 gmandlové lupínky hrst
prosátý moučkový cukr + na posypání75 grozpuštěné zchladlé máslo20 gbílek1 ks
prosátá hladká mouka 20 g, mandlová mouka 30 g, mandlové lupínky hrst, prosátý moučkový cukr + na posypání 75 g, rozpuštěné zchladlé máslo 20 g, bílek 1 ks

Příprava

Francouzský recept na jemné mandlové cukroví Vám zpestří Vaši letošní sadu cukroví a navíc vypadá skvěle a ještě lépe chutná.

1. Rozehřejte troubu na 180°C. Plech vyložte pečícím papírem.

2. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mandlovou mouku a plátky mandlí. Přidejte máslo a bílek. 

3. Pomocí kávové lžičky tvořte na plech malá kolečka. Pečlivě rozetřete. Takto postupujte až do spotřebování těsta. 

4. Plech vložte do trouby a pečte cca 10 minut. 

5. Po upečení přichází svižnější část. Nyní každé kolečko rychle obtočte přes kovovou trubičku nebo vařečku a nechte zchladnout. Takto zformujte všechna upečená kolečka. Na povrchu mohou trochu praskat a nezlomí se. 

6. Pocukrujte prosátým moučkovým cukrem. Uložte do uzavíratelné nádoby a uchovejte v chladu. Lístky nejlépe chutnají s horkou čokoládou nebo šálkem čaje. 

2019-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI