Mandlové tartaletky s kokosovou náplní a ovocem zpět

Těsto (8 ks o průměru 10 cm):
bezlepková směs (zelená Jizerka)130 gmandlová mouka (rozmixované mandle)70 gtuk (Hera bez laktózy)100 g
třtinový cukr moučka40 g
Náplň:
Šmakoun (přírodní)200 gkokosový krém (v plechovce - vychlazená tuhá část)180 gtřtinový cukr moučka3 lžíce
ovoce (maliny a ostružiny) na ozdobenílístky máty na ozdobení
bezlepková směs (zelená Jizerka) 130 g, mandlová mouka (rozmixované mandle) 70 g, tuk (Hera bez laktózy) 100 g, třtinový cukr moučka 40 g, Šmakoun (přírodní) 200 g, kokosový krém (v plechovce - vychlazená tuhá část) 180 g, třtinový cukr moučka 3 lžíce, ovoce (maliny a ostružiny) na ozdobení, lístky máty na ozdobení

Příprava

Tartaletky jsou druhem moučníků pocházející z Francie. Jde o košíček, který je z lineckého těsta, naplněný krémem nebo sněhem z bílků a ozdobený ovocem. Jedná se vlastně o takové mini koláčky. Tartaletky jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, a když jsem měla možnost zkusit novou formu na tartaletky, bylo rozhodnuto. Tato jejich podoba je bezlepková a bez bílkoviny kravského mléka.

Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, povolený tuk, třtinový cukr, rozmixované mandle a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který uložíme do lednice (vychlazení těsta je důležité, minimálně doporučuji 3 hodiny). Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme  pomocí vykrajovátka (použila jsem misku), tak aby tvar odpovídal formě na tartaletky. Pokud máte silikonovou formu na tartaletky jako já, už stačí jen vykrojená kolečka dát do formy a na závěr propíchnout každou vidličkou. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 9-10 minut. Tartaletky necháme vychladnout (u bezlepkové varianty je to důležité, jinak se vám tartaletka může rozpadnout, těsto je křehké, to oceníte při prvním zakousnutí do tartaletky).

Mezitím, co se nám chladí tartaletky, nachystáme si náplň a to tak, že si Šmakouna nakrájíme na kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem (do jemna). Přidáme tuhou část vychladlého kokosového krému, cukr a vše vyšleháme. Náplň si dáme do cukrářského pytlíku a plníme jí vychladlé tartaletky.

Na závěr ozdobíme naplněné tartaletky ovocem a lístky máty.

2019-09-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI