Ingredience: | |||||
změklé máslo | 125 g | vejce | 3 ks | hladká mouka | 120 g |
kukuřičný škrob | 10 g | jemně mleté mandle/mandlová mouka | 50 g | mletá skořice | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička | vlažné mléko | 200 ml | ||
Čokoládová omáčka: | |||||
smetana ke šlehání | 100 ml | kvalitní tmavá čokoláda (52%) | 100 g | ||
Dále budete potřebovat: | |||||
šlehačka | dle chuti | hoblinky čokolády | dle chuti |
Po nějaké době jsem na snídani nachystala vafle. Původně jsem myslela na neděli, takové nedělní snídaně mám moc ráda, ale nakonec jsem to nemohla vydržet a vafle byly v sobotu. Taky je ovšem pravda, že doma bylo jen staré pečivo a vafle tudíž zabránily šarvátce na téma "kdo měl nakoupit či alespoň napsat seznam" (přiznám se bez mučení, že viníkem jsem byla já). Křupavé vafle s pořádným kopcem čerstvě ušlehané smetany a ještě teplou čokoládovou omáčkou tak nejen zachránily jedno manželství, ba dokonce i vysloužily pochvalu kuchařce.
Nejdříve si vyšleháme samotné máslo do pěny, poté po jednom zašleháme vajíčka (tady je důležité, aby vajíčka měla pokojovou teplotu, jinak se vyšlehané máslo může srazit). Opatrně vmícháme sypké suroviny, nakonec tenkým pramínkem vlijeme mléko a vymícháme hladké těsto.
Dále postupujeme podle návodu na vaflovači. Já jsem na rozpálené plotýnky nalila malou naběračku těsta a vafle opékala dozlatova, asi sedm minut. Podáváme horké, dokud jsou křupavé.
Na čokoládovou omáčku si v rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejeme smetanu téměř až k bodu varu, přelijeme jí nalámanou čokoládu, necháme chvilku odpočinout a metličkou rozmícháme dohladka.
Čokoládové omáčky si udělejte klidně více, důležité je zachovat poměr smetany a čokolády 1:1.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI