Ingredience (na chlebíčkovou formu): | |||||
mleté mandle | 200 g | kypřící prášek | 1 lžička | vysokoprocentní hořká čokoláda | 100 g |
máslo | 120 g | vejce | 4 ks | velká oloupaná hruška | 1 ks |
Venku pěkně sněží, a pokud se půjdete proběhnout sněhem, tak si po příchodu z venku zasloužíte něco dokonalého, čokoládového a bez přidaného cukru, ať nemáte výčitky.
Ve vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu a máslo.
Hrušku oloupejte a pokrájejte na kostky.
Do misky dejte pomleté mandle (je na vás, jestli použijete loupané nebo neloupané), kypřidlo, pak přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a promíchejte.
Pak už jen rozklepněte vejce a vmíchejte do hmoty.
Formu vystelte pečícím papírem, dejte do formy polovinu těsta a zasypte kousky hrušek. Na hrušky pak navršte druhou polovinu těsta.
Dejte péct do trouby na 170 stupňů 45 minut.
Poté necháme na mřížce vychladnout. Můžete však ochutnat i vlažné.
Dokonalost čokolády, mandlí a teplých hrušek s kopečkem kysané smetany nebo jogurtu je prostě nej.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI