Korpus: | |||||
jemně mletý kokos | 75 g | mandle | 150 g | mleté kakaové boby nebo kvalitní kakao | 2 lžíce |
rozpuštěné máslo nebo kokosový olej | 40 - 45 g | domácí vejce | 2 ks | xylitol | 1 lžíce |
Kokosový krém: | |||||
polotučný tvaroh ve vaničce | 500 g | jemně mletý kokos | 100 g | rozpuštěné máslo | 50 g |
xylitol | 1 lžíce | ||||
Čokoládový potah: | |||||
rozpuštěná kvalitní čokoláda | 70 g | jogurt | 5 lžiček |
Měli jsme chuť na něco dobrého k odpolední kávě, a tak jsem pro vás vytvořila speciální receptík, na moc dobrý dortík, který je bez lepku a bez bílého cukru.
Nejprve si v mixéru rozsekáme mandle na co nejjemnější drť (moučku). Všechny ingredience na korpus promícháme v hmotu, napěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a vložíme do trouby na 150 stupňů na 20 - 25 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
Přípravu krému začneme tím, že si tvaroh vložíme do pleny/plátna a necháme vykapat. Poté promícháme všechny uvedené suroviny v krém, který je díky kokosu tužší a navrstvíme na vychladlý korpus.
Připravíme si čokoládový potah. Do čokolády opatrně vmícháme po lžičkách jogurt, a pak ihned začneme vrstvit na kokosový krém a uhladíme.
Vše dáme do ledničky na 10 - 24 hodin odležet.
Pak už jen krájíme a podáváme s ovocem a voňavým pressíčkem/čajíčkem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI