Dětská verze: | |||||
mandlové mléko | 350 ml | agarová tyčinka | 1/2 ks | vanilka | na špičku lžičky |
karob | 2 lžičky | chia semínka | 2 lžičky | rýžový slad | 1 lžíce |
Dospělá verze: | |||||
mandlové mléko | 350 ml | agarová tyčinka | 1/2 ks | vanilka | na špičku lžičky |
karob | 2 lžičky | chia semínka | 2 lžičky | mandle | 2 lžíce |
bourbon | 1 lžíce | rýžový slad | 2 lžíce |
Každý z nás si rád občas zahřeší tak proč nezahřešit a při tom si zdravě pochutnat.
Tento recept jsem vymyslela pro svého syna, který má alergii na bílkovinu kravského mléka a chtěla jsem mu dopřát dezert podobný „pudinku“, ale výživově hodnotný.
No a vznikl právě tento dezert a aby to nebylo mamince s tatínkem líto tak jsem ho trošku vylepšila.
350ml mandlového mléka dáme do hrnce a přidáme 1/2 agarové tyčinky, necháme 15min namočené. Přivedeme k varu a vaříme do rozpuštění agaru, během vaření přidáme vanilku, karob, rýžový slad. Společně povaříme a po schladnutí přidáme 2 lžičky chia semínek. Pro dospělé si přidáme nasekané mandle a bourbon. Tyto suroviny jsem přidala ke konci vaření. Uložíme do lednice a nechme ztuhnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI