Mandlový vanilkový dezert s borůvkami zpět

Ingredience:
loupané mandle100 gjavorový sirup dle chutirýžovo-kokosové mléko dle konzistence
vanilkový lusk - vanilka z něj1/2 ksborůvky2 - 3 hrstijablko1 ks
loupané mandle 100 g, javorový sirup dle chuti, rýžovo-kokosové mléko dle konzistence, vanilkový lusk - vanilka z něj 1/2 ks, borůvky 2 - 3 hrsti, jablko 1 ks

Příprava

Potřebovala jsem snadnou a rychlou svačinu, která by byla zároveň chutná a výživná. Dezerty mě baví a jejich možnosti kombinací také.

Jeden velmi rychlý dezert, který může mít řadu ovocných kombinací, zrovna tak lze mandle vyměnit za kešu ořechy, fantazii se meze nekladou.

Mandle zalijeme rostlinným mlékem, necháme je 15-20 minut namočené. Následně je rozmixujeme dohladka, na máčení postačí 100ml rostlinného mléka (já máčím ve vysoké sklenici), budeme přidávat javorový sirup, který rovněž konzistenci naředí, vyšleháme mandle dohladka, přidáme vanilku a dle požadované konzistence naředíme rostlinným mlékem.

Borůvky jsem si nechala povolit a následně vyšlehala s jablkem, které borůvky zahustí, dle chuti můžeme případně přisladit.

Máme hotovo, nyní již jen nalijeme světlou část krému do poháru a na něj ovocnou.

Přeji příjemné mlsání.

2017-01-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI