Korpus: | |||||
sušenky | 200 g | rozpuštěné máslo | 100 g | ||
Sýrová vrstva: | |||||
mangové pyré (2 manga) | 400 g | smetanový sýr | 400 g | moučkový cukr | 200 g |
smetana ke šlehání | 240 ml | mléko | 4 lžíce | želatina (8 plátků) | 20 g |
řecký jogurt | 100 g | šťáva z jednoho citronu | dle chuti | ||
Želé vrstva: | |||||
mango pokrájené na plátky nebo malé kousky | 1 ks | mangové pyré (1,5 manga) | 300 g | voda | 100 ml |
cukr | 20 g | šťáva z jednoho citronu | dle chuti | želatina | 4 plátky |
Na ozdobu: | |||||
celé mango pokrájené na kostky | 1 ks | máta | dle chuti |
"Jmenuju se jako tvoje nejoblíbenější ovoce,..." řekl jednou jeden člověk mojí kamarádce, když ještě netušil, že vůbec není tuctovka. Nepotřebuje jahody, maliny, ba ani borůvky...ona totiž už hodně dlouho miluje mango. A já ji dlouhé roky nechápala. Každé mango, které se mi dostalo do pusy bylo nezralé nebo zralé přespříliš a chutnalo jen a pouze jako oranžová cukrová homole. A pak jsem mangu dala druhou šanci...a třetí...a čtvrtou a pochopila jsem. Mango mi zachutnalo samo o sobě, i s jiným ovocem. Co mi ale stále vrtalo hlavou bylo to, jak z něj připravit prvotřídní dezert. Ten nápad jsem převracela z jedné i z druhé strany, inspiraci jsem hledala, kde se dalo. Vznikl z toho nepečený mangocheesecake s vrstvou mangoželé nahoře. Je jednoduchý, osvěžující a jen tak decentně sladký. Takže až si někdy přinesete domů 6 mang a budete si chtít trochu pohrát, zkuste nepečený mangocheesecake.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI