Těsto: | |||||
vajíčka | 4 ks | cukr krupice | 115 g | hladká mouka | 115 g |
prášek do pečení | 1/2 lžičky | hořké kakao na pečení | 20 g | máslo | 30 g |
nastrouhaná čokoláda | 2 plné lžíce | ||||
Krém: | |||||
mascarpone | 250 g | smetana ke šlehání (31%) | 200 ml | práškový cukr | 4 lžíce |
poleva z nugátu, karamelu a čokolády | 4 plné lžíce | nastrouhaná čokoláda | 2 lžíce | Poleva z nugátu, karamelu a čokolády | |
nugát | 80 g | kvalitní hořká čokoláda | 50 g | karamelová poleva | 4 lžíce |
smetana ke šlehání | 1 dc | ||||
Karamelová poleva: | |||||
cukr krystal | 120 g | voda | 50 ml | smetana na šlehání | 100 ml |
máslo | 1 lžíce | ||||
Na ozdobení: | |||||
tyčinka Mars | 2 ks |
Inspiraci pro nové recepty na cupcakes hledám všude kolem sebe. Nejvděčnější jsou ale bezesporu ověřené chutě, které mají rádi všichni (nebo minimálně skoro všichni). Tentokrát jsem se rozhodla vytvořit dortíky, které by chutnaly jako tyčinka Mars. Ta se skládá z čokolády, karamelu a nugátu - nebezpečně dobrá kombinace! Recept tentokrát vyžaduje trochu více času, protože budeme připravovat hned dvě polevy, které jsou mimochodem v rámci dezertů všestranně využitelné - třeba na zmrzlinu by to byla hooodně velká bomba. Pokud ale čas přípravě těchto dortíků věnujete, nebudete ho po ochutnání litovat!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI