Martinské rohlíčky zpět

Ingredience:
polohrubá mouka540 gtuk na pečení360 gsmetana ke šlehání1 kelímek
sůl
Nádivka:
mleté vlašské ořechy150 gmletý cukr150 gbílek1 ks
rum trochuvajíčko na potření
polohrubá mouka 540 g, tuk na pečení 360 g, smetana ke šlehání 1 kelímek, mleté vlašské ořechy 150 g, mletý cukr 150 g, bílek 1 ks, rum trochu, vajíčko na potření

Příprava

Máte rádi vlašské ořechy? Pak si upečte vynikající rohlíčky s ořechovou náplní. Jsou křehké a mají lahodnou náplň. Budou Vám mizet z talíře rychlostí blesku.

Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk a nalijeme šlehačku. Vypracujeme vláčné těsto. Mezi tím smícháme ořechy s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku. Těsto rozdělíme na 6 dílů. Z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6-8 dílů. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech (vyložený pečicím papírem) stočíme konce jako rohlíčky. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 15 minut dorůžova.

2013-11-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI