Korpus: | |||||
střední jablko nastrouhané najemno | 1 ks | střední mrkev nastrouhaná najemno | 1 ks | vejce | 2 ks |
špaldová mouka (typ 630) | 70 g | pohanková mouka | 30 g | prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 lžičky |
med | 2 lžíce | skořice | 1/2 lžičky | lístky meduňky | na ozdobení |
Krém: | |||||
polotučný tvaroh | 250 g | zakysaná smetana | 180 g | med | 2 lžíce |
prášek čaje matcha | 2 g |
To si tak jednou za čas vyrazíte s kamarádkou na kávu do vaší oblíbené kavárny a zaujme vás tam dort, který se na první pohled tváří tak trochu zeleně. Ano, je to on, matcha dort. Po ochutnání jsem z něj byla nadšená, a když jsem nedávno zaregistrovala recept na tento dort, řekla jsem si, že ho musím vyzkoušet. Recept jsem si upravila dle svých možností a chutí a vyšel z toho bez nadsázky výborný dortík, který rozhodně stojí za vyzkoušení.
Nejprve si upečeme korpus. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Vyšleháme z bílků sníh. Žloutky vyšleháme s medem, přidáme najemno nastrouhané jablko a mrkev, obě mouky, prášek do pečiva a nakonec opatrně zamícháme bílky. Těsto vlijeme do dortové formy, vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut.
Poté necháme korpus vychladnout a pak si nachystáme krém. V míse si smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, med a prášek čaje matcha. Vše vyšleháme do krému. Nakonec krém natřeme na korpus a necháme minimálně hodinu ztuhnout v lednici. Na závěr je možné trochu prášku čaje matcha nasypat na natřený krém. Před podáváním ozdobíme lístky meduňky.
Dort jsem připravovala do dortové formy o průměru 22 cm. Inspirovala jsem se na facebookové stránce Fit and tasty - S vášní pro jídlo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI