Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 50 dkg | moučkový cukr | 10 dkg | kvasnice | 3 dkg |
rozpuštěné vlažné máslo | 10 dkg | žloutek | 2 ks | sůl | 1/2 dkg |
vanilkový cukr | 1 balíček | prášek do pečiva | 1 lžička | citronová kůra | dle chuti |
vlažné mléko | cca 1/4 l | rozinky | dle chuti | vejce | na potření |
spařené, oloupané a nasekané mandle | na posypání |
Na velikonočním stole by mazanec jistě neměl chybět....
Z trochu mléka, kvasnic a trochu cukru uděláme kvásek.
Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek.
Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit - záleží na vaší troubě. Mazanec můžeme přikrýt alobalem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI