Mazanec zpět

Ingredience:
polohrubá mouka50 dkgmoučkový cukr10 dkgkvasnice3 dkg
rozpuštěné vlažné máslo10 dkgžloutek2 kssůl1/2 dkg
vanilkový cukr1 balíčekprášek do pečiva1 lžičkacitronová kůra dle chuti
vlažné mlékocca 1/4 lrozinky dle chutivejce na potření
spařené, oloupané a nasekané mandle na posypání
polohrubá mouka 50 dkg, moučkový cukr 10 dkg, kvasnice 3 dkg, rozpuštěné vlažné máslo 10 dkg, žloutek 2 ks, sůl 1/2 dkg, vanilkový cukr 1 balíček, prášek do pečiva 1 lžička, citronová kůra dle chuti, vlažné mléko cca 1/4 l, rozinky dle chuti, vejce na potření, spařené, oloupané a nasekané mandle na posypání

Příprava

Na velikonočním stole by mazanec jistě neměl chybět....

Z trochu mléka, kvasnic a trochu cukru uděláme kvásek.
Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek.
Necháme ještě vykynout a pak potřeme vajíčkem a posypeme nasekanými mandlemi.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku při teplotě 200°C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit - záleží na vaší troubě. Mazanec můžeme přikrýt alobalem.

2014-04-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI