Medová granola zpět

Ingredience:
ovesné vločky6 dlskořice1 lžičkavoda1/2 dl
tekutý med3 lžíceslunečnicový olej3 lžícenasekané lískové oříšky1 a 1/2 dl
slunečnicová semínka1 dlrozinky1 dlkokos1 dl
lněné semínko1 lžíce
ovesné vločky 6 dl, skořice 1 lžička, voda 1/2 dl, tekutý med 3 lžíce, slunečnicový olej 3 lžíce, nasekané lískové oříšky 1 a 1/2 dl, slunečnicová semínka 1 dl, rozinky 1 dl, kokos 1 dl, lněné semínko 1 lžíce

Příprava

Domácí granola je vždycky nejlepší, dáte si do ní přesně to, co máte nejraději. Ta moje voní po medu, oříšcích a kokosu. Aneb jak prohlásila moje švédská maminka: "Lepší jsem v životě nejedla".

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Lískové oříšky a dýňová semínka vsypte na plech a nechejte v troubě trochu opéct, ale pozor, aby se oříšky nespálily, jsou hotové, když začnou nádherně vonět. Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.

Smíchejte ovesné vločky, skořici, vodu, med a olej a pořádně promíchejte. Pečte 15- 20 minut a několikrát během pečení promíchejte. Vločky by opět neměly být připálené, jen dozlatova opečené.

Horké vločky promíchejte s oříšky a zbylými ingrediencemi a nechejte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobce.

2013-12-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI