Medové cukroví zpět

Těsto:
hladká mouka450 gmoučkový cukr160 gztužený tuk60 g
med120 gjedlá soda1 lžičkavejce2 ks
skořice1 lžičkamletý anýz1 lžičkatlučený hřebíček trochu
Bílková poleva:
moučkový cukr130 gbílek1 kscitronová šťáva2 lžičky
hladká mouka 450 g, moučkový cukr 160 g, ztužený tuk 60 g, med 120 g, jedlá soda 1 lžička, vejce 2 ks, skořice 1 lžička, mletý anýz 1 lžička, tlučený hřebíček trochu, moučkový cukr 130 g, bílek 1 ks, citronová šťáva 2 lžičky

Příprava

Pokud se zjištěním, že jste letos nestihli upéct perníčky včas, podléháte panice, nezoufejte! Mám pro vás recept na medové cukroví, které je možné konzumovat hned, bez rizika vylámání zubů nebo zlomení čelisti. Žádné čekání a uležení!

U nás by ani nemělo čas se rozležet, někdy ani nestihnu přidat polevu, děti jsou rychlejší, seběhnou se a ochutnávají. A že se jich občas sejde dost, jen ze strany manžela mám přes deset švagrů, dvě švagrové a všichni mají dvě a více dětí.

Ovšem právě děti jsou nejlepšími kritiky, zcela naplno a bez zábran řeknou, jestli jim jídlo chutná nebo ne – medové cukroví chutnalo všem, ilHamduliLlah (díky Bohu).

Sypké suroviny přesejeme, promícháme s kořením, přidáme změklý tuk, med a vejce. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu zhruba hodinku odpočinout.

Na lehce pomoučeném vále těsto rozválíme a formičkami vykrajujeme libovolné tvary (s těstem se velmi dobře pracuje). Pokud můžu radit, neválejte těsto příliš na tenko, nechte mu trochu síly.

Pečeme při 160 stupních (na horkovzduch). Až kraje lehce zezlátnou, máme upečeno. Nepečte ale příliš dlouho, aby se cukroví příliš nevysušilo.

Hotové cukroví ozdobíme bílkovou polevou, kterou vyšleháme z cukru, bílku a citronové šťávy. Případně dozdobíme například piniovými oříšky.

2013-12-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI