Ingredience: | |||||
hladká mouka | 150 g | prášek do pečiva | 0,5 sáčku | mléko | 150 ml |
vejce | 1 ks | med | 1 lžíce | ||
Medové máslo se skořicí: | |||||
máslo | 50 g | skořice | 0,5 - 1 lžička | med | 1 lžíce |
máslo | na opekání lívanců |
Mám ráda víkendová rána a snídaně, když jsme doma a nikam nemusíme. Bohužel to tak není každý víkend, ale zase si potom ty rána o to víc užíváme. Zůstaneme v pyžamu a uděláme si dobrou snídani, třeba lívanečky. Občas na ně dávám zkaramelizovaná jablíčka se skořicí, tentokrát jsem je udělala jen se skořicovým máslem a medem.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do odměrky nalijte mléko, přidejte do něj vejce a tekutý med, metličkou prošlehejte a přilijte do mísy s moukou. Vše dobře promíchejte.
Na trošce másla smažte malé lívanečky. Mezitím, co budete smažit lívance, rozpusťte si v kastrolku máslo, přidejte lžíci medu a skořice.
Hotové lívanečky skládejte na talíř do komínku, na každý lívanec kápněte trochu medového másla a překryjte dalším. Nakonec každý komínek přelijte zbytkem medového másla a je to, už si jen můžete užívat víkendové ráno.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI