Těsto: | |||||
hladká mouka | 500 g | cukr moučka | 100 g | máslo | 200 g |
med | 2 lžíce | vejce | 2 ks | soda | 2 lžičky |
kakao | 2 lžičky | ||||
Ořechová směs: | |||||
máslo | 100 g | med | 2 lžíce | krystalový cukr | 50 g |
vlašské ořechy | 150 g | ||||
Náplň: | |||||
ricotta | 400 g | polotučný tvaroh | 250 g | med | 3 lžíce |
Měla jsem už dlouho chuť na medovník, zároveň se mi ale nechtělo trávit moc času jeho přípravou. A tak jsem zvolila tento medový řez s ořechovou krustou, tradiční náplň- buď pudinkovou nebo ze salka jsem nahradila odlehčeným krémem z ricotty takže se rázem stal i zákuskem lehce dietním, ale naprosto výborným.
Máslo si rozpustíme na mírném plameni, přidáme med a cukr. Necháme prochladnout. Vmícháme do mouky, přidáme vejce a sody. Vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na dvě části. Vyválíme dvě placky zhruba o velikosti 30x25 cm. Položíme na plech vyložený pečícím papírem. Jednu placku hned upečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 5 minut. Na druhou si připravíme ořechovou směs - rozpustíme si máslo, vmícháme cukr, med a nasekané vlašské ořechy. Směs rozetřeme na druhou placku a upečeme. Necháme obě placky zcela vychladnout. Krém si připravíme vyšleháním ricotty s tvarohem a medem. Krémem potřeme první placku a přiklopíme druhou plackou s ořechovou směsí. Necháme uležet v lednici nejlépe do druhého dne. Nakrájíme na obdélníky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI