Medové řezy s ricottovo-tvarohovým krémem zpět

Těsto:
hladká mouka500 gcukr moučka100 gmáslo200 g
med2 lžícevejce2 kssoda2 lžičky
kakao2 lžičky
Ořechová směs:
máslo100 gmed2 lžícekrystalový cukr50 g
vlašské ořechy150 g
Náplň:
ricotta400 gpolotučný tvaroh250 gmed3 lžíce
hladká mouka 500 g, cukr moučka 100 g, máslo 200 g, med 2 lžíce, vejce 2 ks, soda 2 lžičky, kakao 2 lžičky, máslo 100 g, med 2 lžíce, krystalový cukr 50 g, vlašské ořechy 150 g, ricotta 400 g, polotučný tvaroh 250 g, med 3 lžíce

Příprava

Měla jsem už dlouho chuť na medovník, zároveň se mi ale nechtělo trávit moc času jeho přípravou. A tak jsem zvolila tento medový řez s ořechovou krustou, tradiční náplň- buď pudinkovou nebo ze salka jsem nahradila odlehčeným krémem z ricotty takže se rázem stal i zákuskem lehce dietním, ale naprosto výborným.

Máslo si rozpustíme na mírném plameni, přidáme med a cukr. Necháme prochladnout. Vmícháme do mouky, přidáme vejce a sody. Vypracujeme hladké těsto, které si rozdělíme na dvě části. Vyválíme dvě placky zhruba o velikosti 30x25 cm. Položíme na plech vyložený pečícím papírem. Jednu placku hned upečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 5 minut. Na druhou si připravíme ořechovou směs - rozpustíme si máslo, vmícháme cukr, med a nasekané vlašské ořechy. Směs rozetřeme na druhou placku a upečeme. Necháme obě placky zcela vychladnout. Krém si připravíme vyšleháním ricotty s tvarohem a medem. Krémem potřeme první placku a přiklopíme druhou plackou s ořechovou směsí. Necháme uležet v lednici nejlépe do druhého dne. Nakrájíme na obdélníky.

2016-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI