Medovník zpět

Těsto:
hladká mouka500 gcukr moučka150 gmáslo60 g
kakao1 lžícevejce5 ksmed4 lžíce
soda2 lžičky
Krém:
máslo250 gkaramelové salko1 plechovka
Na ozdobu:
vlašské ořechy dle potřeby
hladká mouka 500 g, cukr moučka 150 g, máslo 60 g, kakao 1 lžíce, vejce 5 ks, med 4 lžíce, soda 2 lžičky, máslo 250 g, karamelové salko 1 plechovka, vlašské ořechy dle potřeby

Příprava

Sice by potřeboval ještě do rána odpočívat, ale je sobota- táta má "žravou"....tak aspoň budu doufat, že kousek zbude pro zítřejší návštěvu.
Recept prošel léty spoustou úprav. Cílem bylo co nejvíce ho zjednodušit, ale se stejně skvělým výsledkem.

Máslo s medem si rozpustíme v kastrůlku na mírném plameni, necháme vychladnout. Z mouky, cukru, sody, vajec, kakaa a směsi medu s máslem vytvoříme těsto,které si rozdělíme na 5 částí. Z každé části vyvalíme tenký kruh. Já vyvaluji přímo už na pečícím papíru, kam jsem si předem obkreslila talíř o průměru 25 cm. Snažím se o cca 1 cm přesah- ořez pak použiji na posyp medovníku.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů každý plát cca 6 minut. Necháme vychladnout. Pomocí talíře vykrájíme kruhy, ořez necháme proschnout a pak rozdrobíme nebo rozemeleme najemno.
Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme karamelové salko.
Pomocí cukrářské stěrky nebo kulatého nože rozetřeme krém na placky a vrstvíme na sebe. Na závěr potřeme krémem celý dort včetně boků. Poprášíme připravenou posypkou. Vrch ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy. Zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně jeden den odležet v lednici

2016-01-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI