Těsto: | |||||
hladká mouka | 500 g | cukr moučka | 150 g | máslo | 60 g |
kakao | 1 lžíce | vejce | 5 ks | med | 4 lžíce |
soda | 2 lžičky | ||||
Krém: | |||||
máslo | 250 g | karamelové salko | 1 plechovka | ||
Na ozdobu: | |||||
vlašské ořechy | dle potřeby |
Sice by potřeboval ještě do rána odpočívat, ale je sobota- táta má "žravou"....tak aspoň budu doufat, že kousek zbude pro zítřejší návštěvu.
Recept prošel léty spoustou úprav. Cílem bylo co nejvíce ho zjednodušit, ale se stejně skvělým výsledkem.
Máslo s medem si rozpustíme v kastrůlku na mírném plameni, necháme vychladnout. Z mouky, cukru, sody, vajec, kakaa a směsi medu s máslem vytvoříme těsto,které si rozdělíme na 5 částí. Z každé části vyvalíme tenký kruh. Já vyvaluji přímo už na pečícím papíru, kam jsem si předem obkreslila talíř o průměru 25 cm. Snažím se o cca 1 cm přesah- ořez pak použiji na posyp medovníku.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů každý plát cca 6 minut. Necháme vychladnout. Pomocí talíře vykrájíme kruhy, ořez necháme proschnout a pak rozdrobíme nebo rozemeleme najemno.
Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme karamelové salko.
Pomocí cukrářské stěrky nebo kulatého nože rozetřeme krém na placky a vrstvíme na sebe. Na závěr potřeme krémem celý dort včetně boků. Poprášíme připravenou posypkou. Vrch ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy. Zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně jeden den odležet v lednici
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI