Těsto: | |||||
ovesné vločky | 70 g | máslo | 80 g | mléko | 40 g |
cukr moučka | 30 g | kokos | 30 g | ||
Náplň: | |||||
tvaroh | 2 vaničky | Bohušovický Skyr | 1 balení (140g) | vejce | 2 ks |
cukr krystal | 60 g |
Tvarohové dezerty u nás milujeme a cheesecake připravuju v různých obměnách často. Tentokrát jsem se ale rozhodla malou změnu. A když říkám malou, myslím fakt malou. Malé „čískejčíčky“ pro malé labužníčky.
Nejdříve začněte přípravou těsta. Vločky nahrubo umelte (a nebo použijte ty, které jsou jemně mleté již kupované) a smíchejte s rozpuštěným máslem, mlékem, kokosem a cukrem. Udělejte lehce mazlavé těsto. Jeho konzistencí se příliš nezabývejte, vločky během pečení tekutinu ještě nasají a těsto zpevní. Rozdělte jej na 12 dílků a každý z nich vmáčknete na dno muffinového košíčku.
Krémovou vrstvu vytvoříte ze dvou vaniček tvarohu a jednoho Skyru, do kterých zapracujete dvě vejce a cukr (či jiné sladidlo dle chuti). Těsto nalijte do košíčků na vločkovou vrstvu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C přibližně na půl hodiny (řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou).
Doporučuji na pečení použít papírové košíčky, které vložíte do muffinové formy. Až cheesecaky zchládnou, z košíčků je vybalte a skladujte bez nich, jinak by totiž navlhly a papír by se na ně brzy lepil. A pokud vás zajímá, proč jsou muffiny tak krásně žluté, vězte, že v tom není žádná chemie, jen nádherná a poctivá domácí vajíčka.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI