Korpus: | |||||
máslové sušenky | 120 g | máslo | 65 g | ||
Krém: | |||||
krémový sýr | 400 g | cukr moučka | 120 g | vejce | 2 ks |
vanilkový extrakt | pár kapek | citronová kůra z 1/2 citronu | dle chuti | zakysaná smetana | 100 g |
Na ozdobu: | |||||
zakysaná smetana | 50 g | maliny, borůvky, máta | dle chuti |
Tento jednoduchý a velmi efektní dezert můžete připravit den dopředu a pak už stačí ho jen naservírovat. I když třeba nejste úplně v pečení zdatní, díky krátkému videu, které jsme pro vás k tomuto receptu natočily, ho zvládnete hravě.
1. Máslové sušenky si rozdrtíme najemno a máslo si rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky a vytvoříme kompaktní korpus na cheesecake.
2. Papírové košíčky si dáme do plechu na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.
3. Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanu.
4. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5 - 1 cm pod okraj košíčku.
5. Pečeme na 150 stupňů 20 - 25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout, nejlépe však přes noc.
6. Každý cheesecake ozdobíme lžičkou zakysané smetany, čerstvým ovocem a mátou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI