Mini cheesecakes zpět

Korpus:
máslové sušenky120 gmáslo65 g
Krém:
krémový sýr400 gcukr moučka120 gvejce2 ks
vanilkový extrakt pár kapekcitronová kůra z 1/2 citronu dle chutizakysaná smetana100 g
Na ozdobu:
zakysaná smetana50 gmaliny, borůvky, máta dle chuti
máslové sušenky 120 g, máslo 65 g, krémový sýr 400 g, cukr moučka 120 g, vejce 2 ks, vanilkový extrakt pár kapek, citronová kůra z 1/2 citronu dle chuti, zakysaná smetana 100 g, zakysaná smetana 50 g, maliny, borůvky, máta dle chuti

Příprava

Tento jednoduchý a velmi efektní dezert můžete připravit den dopředu a pak už stačí ho jen naservírovat. I když třeba nejste úplně v pečení zdatní, díky krátkému videu, které jsme pro vás k tomuto receptu natočily, ho zvládnete hravě.

1. Máslové sušenky si rozdrtíme najemno a máslo si rozpustíme. Máslem zalijeme sušenky a vytvoříme kompaktní korpus na cheesecake.

2. Papírové košíčky si dáme do plechu na muffiny a plníme je vzniklým těstem na korpus, které důkladně pomocí lžičky upěchujeme (cca 12 kusů). Plech s košíčky dáme na chvilku do lednice vychladit.

3. Mezitím si připravíme krém. V robotu vyšleháme krémový sýr a cukr, přidáme vejce, vanilkový extrakt, citronovou kůru a zakysanou smetanu.

4. Z lednice vyndáme plech a rovnoměrně doplníme košíčky krémem. Plnění by mělo vyjít cca 0,5 - 1 cm pod okraj košíčku.

5. Pečeme na 150 stupňů 20 - 25 minut. Necháme minimálně 2 hodiny vychladnout, nejlépe však přes noc. 

6. Každý cheesecake ozdobíme lžičkou zakysané smetany, čerstvým ovocem a mátou.

2017-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Videa
Mini cheesecake

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI