Ingredience: | |||||
nadrcené máslové sušenky | 100 g | rozpuštěné máslo | 60 g | cukr moučka | 100 g |
želatina | 3 plátky | šlehačka ke šlehání | 420 ml | pomazánkové máslo Philadelphia | 400 g |
vanilkový lusk či extrakt | dle chuti | citronová šťáva | dle chuti | čerstvé ovoce | dle chuti |
Na cheesecake je nespočet receptů, od pečených po nepečené, zdravější odlehčené verze po kalorické bomby. Dělávám většinou odlehčené verze s tvarohem a zakysankou, ale teď jsem prostě dostala chuť na klasiku. Recept je velmi snadný a rychlý.
Do muffinkového plechu si naskládáme papírové košíčky. Nadrcené sušenky si smícháme s rozpuštěným máslem, promícháme a do každého košíčku dáme jednu lžíci. Mám malý trik na umačkávání. Stačí na sušenkovou směs posadit další prázdný košíček a pořádně utlačte prsty. Jde mi to lépe než lžící. Hotové košíčky dáme do lednice odležet. Mezitím si do rendlíčku dáme zahřát 2 kelímky šlehačky. Po chvíli přidáme pomazánkové máslo, semínka z vanilkového lusku, šťávu z citronu, moučkový cukr a za stálého míchání vaříme na mírném ohni. Do misky dejte studenou vodu a do ní vložte na 10 minut plátky želatiny. Až nabobtná, přidejte si do teplé směsi a promíchejte.
Mezitím si v druhém rendlíčku dám vařit pár čerstvých jahod a borůvek s cukrem a kapkou vody. Až je vše rozvařené, ovoce protlačím přes cedník. Promačkanou ovocnou směs smíchám s troškou teplého krému. Tím pádem mám 2 barvy na cheesecake. Začneme plnit košíčky. Skoro do plna dám světlý krém a nahoru ho pokapu pár kapkami obarveného ovocného a párátkem promícháme. Dáme vychladit na minimálně 3 hodiny do lednice. Podáváme s čerstvým ovocem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI