Mini Pavlova zpět

Ingredience:
bílky4 kssůl špetkacukr krupice200 g
citronová šťáva1 lžíceškrobová moučka1 lžícesmetana ke šlehání 33%500 ml
cukr moučka2 lžícečerstvé ovoce dle chutikompotované ovoce dle chuti
cukrářská poleva mléčná CARLA Chocolate dle chuti
bílky 4 ks, sůl špetka, cukr krupice 200 g, citronová šťáva 1 lžíce, škrobová moučka 1 lžíce, smetana ke šlehání 33% 500 ml, cukr moučka 2 lžíce, čerstvé ovoce dle chuti, kompotované ovoce dle chuti, cukrářská poleva mléčná CARLA Chocolate dle chuti

Příprava

MINI PAVLOVA, tak to se letos od léta stalo hitem na našich rodinných oslavách, velmi mě těší, že všichni - i ti, kteří „sladké“ moc nemusí, si tuhle dobrotu s chutí dají. V létě jsem použila čerstvé ovoce, ale nyní jsem měla k jen čerstvé kiwi, takže jsem použila ovoce kompotované – zase to nemělo chybu! No, a jelikož tomu „něco“ chybělo, tak jsem ještě na pečící papír nastříkala pár čokoládových ozdob za pomocí cukrářské polevy CARLA Chocolate, které tomu dodaly „šmrnc“. Tyhle polevy prostě miluji, dají se z nich dělat boží věci, za pár kaček, které ozdobí každý dezert.

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do sklenice s uzavíratelným víčkem a uložíme do lednice (použijeme třeba do omelety, nebo míchaných vajec k večeři).

V míse si ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu, škrobovou moučku a zašleháme do sněhové hmoty. Plech vyložíme pečících papírem, na který si obkreslíme za pomocí skleničky 14 koleček o průměru cca 6-7 cm, abychom měli předkreslené kruhy. Pečící papír pomažeme máslem.

Sněhové těsto pomocí lžíce navrstvíme na předkreslené kruhy. Kopeček upravíme do celého kruhu a pomocí lžíce vytvoříme důlek doprostřed. Plech se sněhovými kopečky vložíme do vyhřáté trouby na 100-110°C a pečeme (sušíme) pozvolna 1,5 hodiny. Když jsou korpusy lehce růžové, tak jsou upečené a můžeme jej vyjmout z trouby a nechat vychladnout.

Pak si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem moučka a připravíme si ovoce na ozdobu. Nakonec navrstvíme šlehačku do důlku v korpusu, ozdobíme ovocem a dáme vychladit do lednice. Mini Pavlova jsou, nejlepší podávat uležené minimálně půl dne v lednici – korpus totiž navlhne od šlehačky.

Mezi tím, co se nám chladí mini Pavlova, tak si připravíme čokoládové ozdoby. Ustřihneme si pečící papír a ten uložíme buď na plech, nebo tácek. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládovou mléčnou polevu v sáčku od mé milované čokoládovny CARLA Chocolate a jakmile je rozehřátá, tak ustřihneme maličký roh od polevy a dle fantazie nastříkáme polevu na pečící papír. Poté dáme tácek na chvilku do lednice, nebo na chladné místo a necháme zaschnout. Takto jednoduše vytvoříme krásné ozdoby na dorty, dezerty, rolády, nebo poháry. A z jedné polevy jich uděláte mnoho -záleží na velikosti, ale minimálně 60ks (já jsem měla celkem 3 plechy).

2016-12-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI