Ingredience: | |||||
bílky | 4 ks | sůl | špetka | cukr krupice | 200 g |
citronová šťáva | 1 lžíce | škrobová moučka | 1 lžíce | smetana ke šlehání 33% | 500 ml |
cukr moučka | 2 lžíce | čerstvé ovoce | dle chuti | čokoládové zdobení | dle chuti |
Je tady víkend a to musí přijít nějaká sladká tečka ke kávičce, nebo čaji. Tak tady jsou Mini Pavlova, které jsme připravovali v televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk.
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do sklenice s uzavíratelným víčkem a uložíme do lednice (použijeme třeba do omelety, nebo míchaných vajec k večeři).
V míse si ušleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté přidáme cukr, citronovou šťávu, škrobovou moučku a zašleháme do sněhové hmoty. Plech vyložíme pečicím papírem, na který si obkreslíme za pomocí skleničky 14 koleček o průměru cca 6-7 cm, abychom měli předkreslené kruhy. Pečící papír pomažeme máslem. Sněhové těsto pomocí lžíce navrstvíme na předkreslené kruhy. Kopeček upravíme do celého kruhu a pomocí lžíce vytvoříme důlek doprostřed. Plech se sněhovými kopečky vložíme do vyhřáté trouby na 100-110 °C a pečeme (sušíme) pozvolna 1,5 hodiny. Když jsou korpusy lehce růžové, tak jsou upečené a můžeme je vyjmout z trouby a nechat vychladnout.
Pak si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem moučka a připravíme si ovoce na ozdobu. Nakonec navrstvíme šlehačku do důlku v korpusu, ozdobíme ovocem a dáme vychladit do lednice.
Fotos: Katalin Sándor
Recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI